Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Canihaukun on virtuaalinen kennel / Canihaukun is a sim game kennel

virtuaalikennel ~ a sim game kennel

Esittely ~ Introduction

Kun nainen ja koirat ovat palanneet, sinut johdatetaan takaovesta terassille ja sieltä suurelle, aidatulle takapihalle. Oikeastaan myös etupiha on aidattu, turvallisuussyistä, kuten KuroNeko naurahtaen toteaa. Koirat seuraavat teitä ulos ja rynnistävät kuka minnekin. Pihalla on hujan hajan kotikutoisen näköisiä agilityesteitä ja ihmettelet, miten noilla voi mitään kisoja järjestää. Et kuitenkaan meinaa saada suunvuoroa, sillä nainen paasaa sinulle suu vaahdossa kennelistään ja sen ympäristöstä.

Tosiaan, kuten etusivulla mainitsin, Canihaukun on tällainen pieni kotikennel, joten mitään huippuvarusteltuja koiratarhoja on turha odottaa. Koirien kotina ja samalla kennelrakennuksena toimii kaksikerroksinen omakotitalo, joka sijaitsee Etelä-Suomessa luonnonkauniilla, rauhallisella ja huomattavan koiraystävällisellä alueella. Mikäpä siis olisi parempi paikka vierailla ja tutustua?  
   Talo on kaksikerroksinen ja koirat asuvat meidän ihmisten kanssa alakerrassa. Talon yläkerrassa on viisi makuuhuonetta, joihin jokaiseen mahtuu kaksi ihmistä, sekä pieni suihku- ja WC-tila. Yläkertaan majoitetaan leiriläisiä (kts. Toiminta), mutta se on yleensä kielletty koirilta. Talon omilla koirilla sinne ei ole mitään asiaa, mutta joissakin poikkeustapauksissa voidaan sallia koiran yöpyminen ylhäällä. Muutoin vierailevat koirat asustavat takapihalta löytyvässä rakennuksessa, jossa on kuusi valaistua, tilavaa ja tarpeen mukaan joko ilmaistoitua tai lämmitettyä "huonetta" koiria varten. Perimmäiset huoneet ovat muita suurempia ja kumpikin on tarvittaessa väliseinällä jaettavissa kahteen pienempään. Joskus omiakin koiria majoitetaan siellä väliaikaisesti (esim. juoksuinen narttu). Muuten talon pihapiiri on aivan tavallinen omakotitalon piha, joskin kauttaaltaan aidattu ja muutenkin kaikin puolin koirille turvallinen. Takapihan perältä menee portti ja polku metsään, jossa on lukemattomia pienempiä ja isompia polkuja, joita kulkea koiran kanssa. Metsässä on myös hyvä harjoitella esim. jälkeä.
   Vajaan kilometrin päässä talosta, siis aivan kävelymatkan päässä, on suurehko, aidattu ja varta vasten koirille tarkoitettu koulutus- ja harrastuskenttä, jota me Canihaukussa saamme käyttää kisojen järjestämiseen. Ja treenaamiseen tietysti myös, niin kuin kaikki muutkin koiranomistajat, onhan kyseessä kaikille avoin, kunnan ja vapaaehtoisten (mm. minun) ylläpitämä kenttä. Meillä on kentän laidalla pieni varasto, jossa säilytämme mm. ihan oikeita agiesteitä ja muita eri lajeissa tarvittavia tavaroita. Lisäksi lyhyen ajomatkan päässä talolta on uimalampi, jossa on erikseen koirille varattu rannanpätkä. SInne ajamme silloin tällöin koirienuittoreissulle, varsinkin todella kuumilla ilmoilla!

Entä miten kennel sai alkunsa ja miksi juuri tämä rotu?
Hyvä kysymys. Kaikki alkoi kai siitä, kun hankin ensimmäisen norfolkkini, Socran,  yksityistallilleni Northern Lightiin. Tutustuttuani siihen kunnolla, ajattelin, että miksei näitä toinenkin, mutta minulla ei tosiaan ollut tilaa silloin. Kipinä oli kuitenkin jo syttynyt, eikä aikaakaan, kun sain päähäni toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni - oman kennelin. Ja Socran rotu oli niin valloittava, niin vastustamaton, ihailtava, ne ruskeat silmät, se itsepäisyys... Kasvatusrodun valinta ei ollut loppujen lopuksi kovinkaan vaikeaa. Ja sitä paitsi, tämän rakastettavan rodun virtuaalinen kanta on niin olemattoman pieni, että tavallaan otin sydämenasiakseni pyrkiä lisäämään sitä ja tuomaan tätä rotua tiedoksi muille virtuaalimaailman koiraihmisille. Toivon, että rotu, jonka asiaa ajan, tulisi kennelini myötä edes vähän tunnetummaksi ja pääsisi esille edukseen. Aika näyttää miten siinä käy.  

"Kennel Canihaukun perustettiin 09.07. 2011 websiin, mutta heinäkuun loppupuolella, ennen kuin sivuja oli edes julkaistu missään, ne siirtyivät tuntemattomista syistä suntuubille. Kennelin ensimmäinen asukki oli Socra, jonka siirsin talliltani tänne. Sitten hankin sille seuraa ja... Ja nyt laumani näyttää jo tältä,"  KuroNeko toteaa ja katsoo hellästi hymyillen pihalla pinkovaa laumaansa. "Jäikö sinulle jotain kysyttävää?" 
"Hmm... Oikeastaan... Mitä ovat wasabiherneet?" kysyt ja ajattelet kauhulla sitä pientä, pyöreää palloa, jonka aiemmin suuhusi laitoit. Mutta KuroNeko vain nauraa ja sanoo: "Tulehan, jatketaan kierrosta!"

©2020 Kennel Canihaukun - suntuubi.com